Tikšanās ar gospeļdziedātāju Beverliju Minori

26. septembrī vienreizēju mūzikas baudījumu guvām ASV gospeļdziedātājas Beverlijas Minores (Beverly Minor) aizraujošajā sniegumā.

Beverlija par sevi stāsta: “Esmu dzimusi Misisipi (ASV), pēc tam dzīvoju Luizinānā un Džordžijā. 2014. gadā atbraucu uz Poznaņu (Polijā), bet gadu vēlāk par manu pilsētu kļuva Vīne (Austrijā). Vīnē man ir dažādi pienākumi, tostarp es dziedu trijos koros un kalpoju vietējā draudzē. Mēdzu viesoties dažādās Eiropas valstīs, kur stāstu par savām vērtībām, tostarp ticības ceļu.  Šā gada septembrī pirmo reizi redzēju Latviju, un tā man bija liela svētība. Šeit satiku daudz brīnišķīgus ļaudis, baudīju gardus ēdienus un priecājos par jūsu skaisto dabu un pilsētām. Viens no maniem spilgtākajiem iespaidiem bija viesošanās jūsu skolā. Jūsu bērni ir brīnišķīgi, un mēs kopā jauki pavadījām laiku. Ceru jūs atkal satikt!”

Beverlija stāstīja, ka gospeļa mūzikas žanrs viņai ir tik ļoti tuvs, jo veidojies laikos, kad viņas tauta piedzīvoja smagus laikus. Viņa arī aicināja skolēnus tiekties pēc tā, lai viņi izkoptu dziedāšanas mākslu. Beverlijas dziesmas un uzstāšanās dzīvo stilu skolēni novērtēja ar skaļiem aplausiem, bet pasākuma noslēgumā mūsu skolas skolēnu ansamblis viešņai veltīja Jāņa Lūsēna komponēto dziesmu “Lūgšana Ziemassvētku vakarā”. Paldies skolotājam Ivaram Cišam par viešņas uzaicināšanu, lai skolēni iepazītu citu kultūru.