Ziemassvētku brauciens skolas skolēniem uz Lietuvu.

                Jau decembrī klašu audzinātāji saņēma priecīgo ziņu, ka šogad ir atjaunota tradīcija- skolas skolēniem dāvāt braucienu uz kādu no kaimiņvalstīm. Sākās gatavošanās darbi- tika izstrādāti kritēriji, kā skolēnus izvērtēt, kuri dosies braucienā. Skolotāji plānoja maršrutu un tika meklētas naktsmājas. Patiesībā pat grūti izsvērt, cik daudz darba un skolas darbinieki tika iesaistīti, lai šis pasākums notiktu.

                Un beidzot pienāca laimīgā diena- 7.decembrī plkst.7.30 autobuss ar 25 laimīgiem skolēniem un tik pat priecīgi satrauktiem 9 skolotājiem devās ceļā uz mūsu kaimiņvalsts Lietuvas galvaspilsētu Viļņu.   Pirmais apskates un pastaigas objekts- Pūčkoru dabas taka. Laiks mūs lutināja, jo šeit varēja izvēlēties atpūtu savām spējām, kam fiziskais spēks nepietika, tie apskatīja dabas takas pirmo posmu, no kura pavērās 65 m augstais Pūčkoru atsegums, kam spēks pietika tie devās izstaigāt visu dabas taku. Patika visiem.  Tālāk ceļš veda uz Lietuvas galvaspilsētu Viļņu- tur tika apskatīta centrālā svētku egle, izbaudīta Ziemassvētku tirdziņa atmosfēra un pabūts blakām Viļņas katedrālei. Iespaidiem bagāts bija arī kāpiens Ģedimina kalnā un skaistā vecpilsētas aina ap to. Vēl pietika spēks nelielai pastaigai pa Viļņas gājēju ielu ar izrotātiem logiem un mirdzošiem rotājumiem, pēc tās arī bija laiks doties uz Traķiem, kur mūs jau gaidīja naktsmājas. Arī tās bija lieliskas- iekurināts kamīns, garšīgas vakariņas, mājīgas siltas istabiņas un skolēniem pats jaukākais šķita atpūtas zāle, kurā varēja uzspēlēt gaisa hokeju, galda hokeju un mēroties spēkiem biljarda spēlē. Kaut gan pēc tik garas dienas visi ātri bija pa gultiņām.

                Otras dienas rīta paēdām garšīgas brokastis un devāmies uz ļoti skaistu vietu- Eņģeļu kalnu, kur katrs varēja atrast savu mīļāko eņģeli un klusiņām viņam ko palūgt. Brīnumi jau mēdz notikt! Turpinājumā devāmies uz Traķu pili, kura atrodas salas vidū, bērniem ļoti patika sniegotā viduslaiku ainava, kurā pavisam viegli bija iedomāties bruņinieku cīņas un princeses skaistās kleitās. Tālāk ceļš  veda uz Kauņu, kur skolēniem bija iespēja apskatīt lielāko akvāriju Lietuvā, paēst garšīgas pusdienas un izbaudīt nelielu Ziemassvētku iepirkšanos.

                Un viss labais reiz beidzās- ceļš uz Rīgu pagāja pavisam ātri. Skolēni, noguruši un laimīgi tika atdoti vecākiem, bet skolotāji, par labi padarīta darba sajūtu devās uz mājām. Paldies skolotājiem: I.Balabkai, I.Taubenbergai, D.Kuplumai, I.Gaurei, A.Prudņikovam, G.Ogam, Ģ. Barkānam.

                Gaidām nākamo braucienu!