Ekskursijā uz Latvijas Etnogrāfisko brīvdabas muzeju

  1.   gada 2. maijā skolēni un pedagogi devās brīnišķīgā ekskursijā uz Latvijas Etnogrāfisko brīvdabas muzeju. Skolēni  iepazinās ar Latvijas kultūrvēsturisko apgabalu – Kurzemes, Zemgales, Vidzemes un Latgales zemnieku sētām, amatnieku mājām, darbnīcām. Pateicoties profesionāliem gidiem bērni iepazina latviešu tautas pagātni, uzzināja kā muzeja eksponāti no visas Latvijas nonāk muzejā. Apmeklējām vējdzirnavas, kalves, podnieku un darvas cepli.

Skolēni ar lielu uzmanību un interesi klausījās gidu stāstījumu  par seniem lauksaimniecības darba rīkiem, darba ikdienu, gadskārtu svinēšanu, tradīcijām. Interesants un atraktīvs bija stāsts par skudru lielceļu.

Pēc izglītojošas ekskursijas Juglas upes krastā tika rīkots pikniks. Skolēni demonstrēja ļoti labas sadarbības prasmes, lielie palīdzēja mazajiem piknika rīkošanā.

Atgriežoties no ekskursijas, skolēni aktīvi dalījās ar  iespaidiem par redzēto un dzirdēto Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā. Kādam atmiņā bija palicis stāsts par to, kā senatnē tika ražoti ķieģeļi, citam krēsls, kurā  glabājās šūšanas piederumi. Bet kopumā ir jāatzīst, ka visi ekskursijas dalībnieki atgriezās ar priekā starojošām sejām, enerģiski un ar vēlmi vēlreiz atgriezties brīvdabas muzejā.