ATKLĀTĀS PELDĒŠANAS SACENSĪBAS

Šī gada 11. februārī Rīgas 1. speciālā internātpamatskola rīkoja atklātās sacensības peldēšanā Latvijas speciālo izglītības iestāžu skolēniem. Šogad sacensībās piedalījās Dzirciema internātpamatskola, Jūrmalas pilsētas internātpamatskola, Pelču speciālā internātpamatskola- attīstības centrs, Lielplatones internātpamatskola un Rīgas 1. speciālās internātpamatskolas skolēni. Komandas veidotas ņemot vērā skolēnu vecumposmu, izglītības apmācības programmu. Tika izveidotas 12 zēnu grupas un 7 meiteņu grupas. Skolēni sacentās 25 m distancē brīvā stilā un peldējumā uz muguras. Starp skolām notika arī stafetes peldējums 4×25 m, kurā piedalījās 2 meitenes un 2 zēni no katras skolas. Rīgas 1. speciālās internātpamatskolas direktore Laila Lapiņa organizēja paraugdemonstrējumu 600 m peldējumā brīvos ūdeņos, kas bija jauna pieredze gan skolēniem , gan skolotājiem.

Sacensības notika dinamiski. Tas ir Rīgas 1. speciālās internātpamatskolas skolotāju un atbalsta komandas nopelns.

Paldies skolotājiem, kuri katru nedēļu ved bērnus uz baseinu. Peldēšana uzlabo veselības stāvokli – vielmaiņu, asinsriti, attīsta sirds un elpošanas sistēmu, nostiprina galvenās muskuļu grupas, uzlabo stāju. Tas ir būtisks ieguvums bērnam gan saskarsmē, gan attīstībā.

Ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta finansiālo atbalstu, sacensību 1.-3. vietu ieguvēji saņēma medaļas un diplomus. Pārstāvētā skola – pateicības rakstu un pārsteiguma balvu.

Paldies Natālijas Draudziņas vidusskolai par sadarbību un atsaucību, izmantojot skolas peldbaseinu sacensībās, kā arī organizējot ikdienas nodarbības.