Skolas eglītes iedegšana un Ziemassvētku pasākumi

Jau otro gadu pirmajā Adventē sanākam visi kopā skolas pagalmā, lai skolas direktores aicināti ieraudzītu eglītes iedegšanos. Eglīti, kas no pirmās Adventes laika mūs visus priecē ar krāsainajām gaismiņām. Šo gaidīšanas laiku mēs sagaidām dziedot dziesmas un ejot rotaļās.  Skolas ēkas fasāde un iekštelpas tiek rotātas gaismu virtenēs, lai šo īpašo pirms Ziemassvētku laiku mums katram radītu īpašu.

Katras klases skolēni ar skolotāju rotāja savu no papīra izgrieztu mājiņu, kurā arī tika iedegta šajā dienā elektriskā gaismiņa.

Baltās, vieglās pūkas

Kā baltas domas

Pār cilvēkiem

Klājas.

Gaišs, neizjusts svētums

Ar mieru un klusumu

Sirdīs līst

Maigs.

Pār zemi nolaidies

Ilgi gaidītais, lolotais,

Svētītais Adventes

Laiks.

Pēc skolotāju ieteikuma, šogad skolā tika organizēti 4 Ziemassvētku pasākumi. Varējām vērot pēc H.K. Andersena pasaku motīviem  izrādi ,, Sniega karaliene”, iejusties ,,Svētkos ledus pilī”, ieraudzīt ,,Vecīša cimdiņu” un baudīt dziesmas un dzirdēt dzeju skolēnu un skolotāju apvienotā ansambļa izpildījumā. Paldies vecākiem, kuriem bija iespēja būt  svētkos kopā ar mums. Paldies pasākumu organizatorēm – skolotājām: I.Muktupāvelai, I.Altrofai, D.Brokai, I.Brutānei. Paldies interešu izglītības skolotājiem. Paldies klašu/grupu audzinātājiem un skolotājiem par aktīvu iesaistīšanos pasākumu tapšanas procesā. Tā radot svētkus skolēniem un arī sev!

GAIŠUS SVĒTKUS JŪSU MĀJĀ!

Steidzīgajā dzīves ritmā skolotāju un skolēnu grupiņa apvienojušies, dziedot dziesmas, lasot dzeju Adventa pasākumā. Skolotāja D.Broka – režisore šim pasākumam, šogad pieaicinājusi basģitāristu Uldi. Šajā laikā pasākumā ar savu klātbūtni mūs visus stiprina Jēkaba katedrāles diakons Gunārs. 8.decembrī ar Adventes pasākuma koncertprogrammu dosimies uz Bērnu klīnisko universitātes slimnīcu, tā dodot cerību, spēku un vēlējumu uz ātrāku izveseļošanos Vienības gatvē esošajiem bērniem un viņu vecākiem.

Labdarības koncerts Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā. Skolas ansamblis “Ģertrūde” & Co. Noklausies!