Ritma grupa festivālā ‘’Nāc līdzās’’

Jau par tradīciju ir kļuvusi skolas Ritma grupas piedalīšanās Integratīvajā mākslas festivālā ‘’Nāc līdzās’’. Lai piedalītos festivālā, ir jāapgūst pašu izvēlēts, festivāla gada vadmotīvam atbilstošs, priekšnesums. Lai nokļūtu līdz galvenajai balvai – iespējai uzstāties ar Latvijā pazīstamiem mūziķiem Ziemassvētku koncertā, ir noejams garš ceļš – piedalīšanās festivāla reģionālajā skates koncertā un Lielkoncerta atlasē Rīgā.

Jau četrus gadus pēc kārtas skolas Ritma grupai ir izdevies piedalīties ‘’Nāc līdzās’’ Ziemassvētku koncertos un 2022. gada maijā grupa ir kļuvusi par ZELTA Laureātiem jo četrus gadus pēc kārtas ir  Laureātu godā. Grupa uzstājusies Nacionālajā teātrī, VEF Kulūras pilī, Cēsu un Hanzas perona koncertzālēs, kā arī Torņakalna baznīcā. Ir muzicēts kopā ar mūzikas grupām Raxtu Raxti, Perpetum Ritmico Rūtu Dūdumu, Ernestu Mediņu u.c.

Integratīvā mākslas festivāla  ‘’Nāc līdzās’’ 25. jubilejas Lielkoncerts.

Šī festivāla mērķis, ilgo gadu pastāvēšanas laikā, ir meklēt un atbalstīt radošus, muzikāli un mākslinieciski apdāvinātus bērnus un jauniešus. Festivāla un Labdarības fonda ‘’Nāc līdzās’’ dibinātāja Sarma Freiberga organizē koncertus, foto un mākslas izstādes, seminārus par vides pieejamību, vasaras nometnes u.c. bērnus, ar īpašam vajadzībām, atbalstošas aktivitātes.

Šī festivāla dalībniekiem sākotnēji caur uzdrīkstēšanos piedalīties, vērojot vienaudžu priekšnesumus, satiekot un muzicējot ar profesionāliem māksliniekiem, uzstājoties skaistās koncertzālēs, rodas  pārliecība, ka mēs varam vairāk, nekā nereti sabiedrība to iedomājas… Uzstājoties uz lielas skatuves ar profesionālu gaismas un skaņas nodrošinājumu var labāk izvērtēt savas prasmes, paveikto un gūt gandarījumu.  Šo festivālu dalībnieki ļoti gaida, jo ir iespējams prezentēt iestudēto priekšnesumu lielam skatītāju pulkam.

Jau četrus gadus pēc kārtas Ritma grupa ir šī festivāla Laureāti. Esam uzstājušies koncertos, gan Cēsu koncertzālē, Nacionālajā teātrī, Nacionālajā Operā, Torņakalna baznīcā. Esam spēlējuši ar Rūtu Dūdumu, Raxtu Raxtiem, Perpetuum Ritmico un Ernestu Mediņu u.c.

Šogad  īpašo apstākļu – pandēmijas dēļ festivāla reģionālie koncerti notika, iesūtot priekšnesumu video. Mūsu spēlētais priekšnesums ‘’Kad vilku iemet jūrā’’ /O.Vācieša teksts, R.Kalsona mūzika/ tika  izvirzīts  Lielkoncertam. Šajā priekšnesumā spēlēsim lietus kokus un kahonus. Ļoti gaidām koncertu klātienē uz skatuves un ar skatītājiem!!!  Īpašs paldies sakām dalībnieku klases audzinātājiem un vecākiem par atbalstu un līdzpārdzīvošanu, sagatavojoties koncertam!!