Karjeras nedēļa 2016. – ,,Es būšu… darba tirgū”

2016. gadā no 10.- 21.oktobrim Trešo gadu pēc kārtas mūsu skolā norisinās karjeras nedēļa. Šogad skolas sociālais pedagogs Inese Siliņa un skolotāja Ilze Liepa bija saplānojušas un noorganizējušas izglītojošus un ļoti interesantus pasākumus.

Jau pirmajā karjeras nedēļas dienā skolā viesojās pārstāvji no zinātnes centra ZINOO RĪGA un demonstrēja skolēniem aizraujošus eksperimentu priekšnesumus ar ziepju burbuļiem, gaisa baloniem. Vecāko klašu skolēni varēja piedalīties ūdens filtrēšanas eksperimentā. Pēcpusdienā skolas pagalmā tika gatavotas raķetes no papīra un palaistas gaisā.

Audzināšanas stundu laikā 5.klases skolēni kopā ar skolotājiem izspēlēja spēli “Karjeras kompass”, kuras laikā skolēni varēja aktīvi iesaistīties diskusijās par savas nākotnes profesijas izvēli.\n1.darba iemaņu klases skolnieces mamma vadīja mājturības stundu, kuras laikā pastāstīja, cik aizraujoši ir darināt dažādus rokdarbus un cik radoši var izpausties adot cimdus un zeķes.

Skolā viesojās sabiedriskās organizācijas ,,Dr. Klauns” koordinatore L.Skadiņa un iepazīstināja mūs visus ar šo aktīvistu ikdienu. Elīna Kazaka bija sagatavojusi pārsteidzoši interesantu stāstījumu par savu pieredzi paraolimpiskajās spēlēs Riodežaneiro, kurās viņa piedalījās kā viena no sportistu pavadonēm.

Skolotājai Karmenai Rozei ļoti patīk fotografēt, un tāpēc, mums visiem bija pārsteidzoši uzzināt, cik patiesībā šis hobijs ir aizraujošs. Prezentācija par fotografēšanu un arī mācību eksperiments, kurā piedalījās skolēns kas, lika daudziem aizdomāties par to, ka ikviens hobijs ar laiku var kļūt par profesiju. Nu jau otro gadu mēs viesojamies Bulduru dārzkopības vidusskolā, kuru kādreiz ir absolvējusi skolotāja Ilze Liepa. Mācību ekskursijas laikā skolēniem bija iespēja iepazīties ar skolas pedagogiem un studentiem, kā arī apmeklēt plašās siltumnīcas. Kopumā varam teikt, ka divas nedēļas, kuras bija veltītas karjeras izglītībai, aizritēja ātri un nemanāmi. Katra diena bija piesātināta ar jauniem un interesantiem pasākumiem, lekcijām, radošām darbnīcām un mācību ekskursijām. Tas viss nākotnē palīdzēs skolēniem labāk saprast, kuru profesiju izvēlēties, un kā būt noderīgam sabiedrībai kopumā. Paldies visiem skolotājiem un viesiem, kuri atsaucās un piedalījās KARJERAS NEDĒĻĀ! Karjeras nedēļas koordinatore – sociālais pedagogs Inese Siliņa