Starptautiskās sacensības peldēšanā

Rīgas 1. speciālās internātpamatskolas – attīstības centra starptautiskās sacensībās peldēšanā 2019. gada 14. februārī piedalījās 10 izglītības iestādes no republikas, kā arī skolēni no           Võru Järve Kool Igaunijas. Sacensības noritēja veiksmīgi sadarbojoties un ar ieinteresētību iesaistoties pasākuma organizēšanā Rīgas 1. speciālās internātpamatskolas – attīstības centra skolotājiem. Sacensību atklāšanā piedalījās Apvienoto Arābu Emirātu vēstniece Latvijā,  Latvijas  Speciālās Olimpiādes valdes priekšsēdētaja Gaļina Kaņējeva. Sportistus atbalstīt bija ieradušies pārstāvji no Rīgas pašvaldības policijas.

Sacensības organizējot ievērojām nolikumā izstrādātos noteikumus, kas atbilst Speciālās Olimpiādes nosacījumiem. Tika ņemts vērā:

  • skolēnu vecumposms,
  • peldējuma laiks,
  • izglītības apmācības programma.

Sacensības tika organizētas ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta finansiālu atbalstu.

Visi skolēni par peldējumiem saņēma medaļas. Pārstāvētā skola – pateicības rakstu un pārsteiguma balvas, kā arī skolotāji, kuri sagatavoja skolēnus saņēma piemiņas balvas.

Paldies Natālijas Draudziņas vidusskolai par sadarbību un atsaucību,  izmantojot skolas peldbaseinu sacensībās, kā arī organizējot ikdienas nodarbības Rīgas 1. speciālās internātpamatskolas – attīstības centra peldēšanas nodarbībām.